fbpx
Select Page

Интериорна/екстериорна (архитектурна, Real Estate) фотография

Тя е все по-необходима на фирми, занимаващи се с имоти за продажба и под наем, както и предлагащи къщи за гости, хотели, спа комплекси. Проучванията показват, че клиентите правят много повече онлайн резервации от сайтове с качествена  интериорна и екстериорна фотография, докато такива с лоши или липсващи снимки по-трудно печелят доверие. Други бизнеси, които използват услугите на интериорен/екстериорен фотограф, са медицински центрове, клиники, болници, зъболекарски кабинети и други специализирани кабинети, фитнес центрове, ресторанти, барове, дискотеки, сладкарници, кафенета и като цяло всякакъв тип заведения, фризьорски салони, офиси, предлагащи различни услуги, шоуруми, новостроящи се сгради, комплекси, галерии, бизнес сгради, отделни апартаменти, магазини за мебели, обзавеждане, оборудване и др.

Фотосесиите от тази категория често се заснемат с цел използване на кадрите за рекламни билбордове,  плакати, брошури, каталози, страници от специализирани сайтове. Живеем във време, когато погледът ни преминава през цветните образи в ежедневието ни за части от секундата. Ето защо от изключителна важност за успешния бизнес е създаването на качествени фотографии, които привличат интерес за по-дълго време. Професионалният фотограф притежава уменията да  подбере елементите за перфектния кадър, които придават усещане за класа, уют, привлекателност. А това подбужда желанието на потенциалния клиент да използва или да поръча услуга, да направи резервация, да посети обект.

За целите на заснемането на екстериор/интериор е задължително условие професионалният фотограф да притежава разнообразие от обективи за максимална естественост на обектите и обхващане в цялост дори и на по-тесни помещения. Той добре знае какво е хубаво да влезе в кадър, кое е излишно, кои са най-добрите гледни точки за заснемане, коя част на деня да избере за снимките и какво осветление да използва. Впоследствие при обработването на кадрите се прави допълнително акцентиране върху отделни елементи, което често не може да бъде постигнато и при най-добро кадриране на снимките.

Желаете да направите запитване? Обадете се сега!

Повече за фотографията можете да видите в Уикипедия тук.

Call Now Button